Film Ara :

2 Aralık 2010 Perşembe

Babil Babel Dvd Filmini HD İzle - Babil Babel Filmi İzle



Yönetmen: Alejandro González Iñárritu
Senaryo: Guillermo Arriaga
Oyuncular: Brad Pitt, Cate Blanchett, Mohamed Akhzam, Harriet Walter, Trevor Martin
Filmin Türü: Drama, Macera
Orijinal Adı: Babel
Yapımcı Firma: Anonymous Content, Central Films
Yapım Yılı: 2006
Yapım Ülkesi: ABD
Orijinal Dili: fransızca, İngilizce, İspanyolca, Arapça, Japonca
Filmin Süresi: 142 dakika

Fas’ın, çöllük arazide kurulu bir köyünde, keçi sürüsü çobanlığı yapan iki kardeş, Ahmed (Said Tarchani) ve Yusuf (Ebubekir el Ceyd), babalarının yeni aldığı tüfeği denemek için bir kaç atış yaparlar. Atış konusunda daha deneyimli olan küçük kardeş Yusuf, satıcının dediği gibi, tüfeğin menzilinin 3 km. olup olmadığını kontrol etmek için yüksek bir tepeye çıkar. Tepenin aşağısındaki yoldan geçen yolcu otobüsüne nişan alıp ateş etmek gibi, hatalı bir seçim yapar. İsabet ettiremediğini düşünerek abisiyle birlikte evlerine geri dönerler. Fakat bu çocuklar, yaptıkları yanlış seçimle, ardında bıraktıkları dramın farkında değildirler. Zira, mermi otobüsün camından içeri girerek, kocası Richard (Brad Pitt) ile seyahat için ABD’den gelen Susan’nın (Cate Blanchett), boynuna isabet etmiştir. Otobüste bulunan herkes bir anda paniğe kapılır. Richard çaresizlik içinde etrafındakilerden yardım ister. Fakat, sadece yayın organlarında ABD’lileri işgalci, barbar olarak tanıyan yolcular çifte yardım etmek istemez. Richard’ın ısrarı üzerine ambulans gelene kadar bir saat otobüsün beklemesini kabul ederler.
Richard, acil yardımın yapılacağı yerlerden uzak oldukları için Susan’ı alarak en yakında ki köye götürür. Hataları yüzünden bir çocuklarını kaybetmiş çift, kötüye giden evliliklerini kurtarma için yolculuğa çıkmışlardır. Nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun Amerika’lı çiftlerden Susan’ı yaralaması haberi üzerine, Fas’ın ABD konsolosluğu devreye girerek tüm dünyada terör saldırısı alarmı verilir. ABD, vatandaşlarının terörist saldırıya uğradığını düşünmektedir.
Susan ve Richard, yolculuğa çıkarken çocukları Debbie (Elle Fanning) ve Mike’ı (Nathan Gamble) ABD’de ki evlerinde daimi bakıcıları, Meksika’lı Amelia’ye (Adriana Barraza) bırakmışlardır. Richard evi arayıp başlarından geçen olayı bildirir. Fakat Amelia’nin, Meksika’da oğlunun düğünü vardır ve gitmek zorundadır. Çocuklara bakacak kimseyi bulamayınca, onlarıda yanına alarak sınır ötesinde ki Meksika’ya gider. Meksika’nın tehlikeli olduğu düşüncesi ile büyüyen çocuklar tedirgindirler. Düğün bittikten sora, ABD’ye geri dönüşte Amelia’nin yanında yeğeni Santiago’da (Gael García Bernal) vardır. Sınırdan geçişte ABD polisi sorun çıkarır. Asi bir ruha sahip genç Santiago, polisten kaçmaya çalışınca durumu daha da zora sokar.
Dünyanın diğer ucu Japonya’da, Yasojiro’nun (Koji Yakusho) yakın zamanda karısı ölmüş, tüm sevgisine rağmen sağır ve dilsiz kızı Chieko (Rinko Kikuchi) ile, bir türlü iletişim sağlayamamanın sıkıntılarını çekmektedir. Annesinin intihar etmesinden de derin bir şekilde etkilenen Chieko, insanlarla iletişim sağlamak için bedensel bir çözüm arayışı içerisine girmiştir. Bunun yanı sıra Japon polisi, faklı ülkelere giderek av yapmayı seven işadamı Yasojiro’yu, üzerine kayıtlı bir tüfekle suç işlendiği gerekçesiyle aramaktadır.
Gerçekten çok etkileyici bir film olmuş.. İyi seyirler…

0 yorum:

Yorum Gönder

1-Lütfen Yorumları Yazarken Link Yayınlamayınız.
2-Yorum Yazarken Argolu Kelimeler Yazmayınız.

Yeniler

 

Net film izle, Film İzle, Online Film İzle, Bedava sinema İzle, Direk Film izle. Copyright 2010 Turkiye/Agri Film izle by Muhammet Ali ERKUT Thank You Blogger